Sunday, July 26, 2009

kucingku mati!


seperti yg tertera di atas...kucingku, (tiada name, salu pggl meoww2 je..dlu penah pggl snowball) telah kembali ke rahmatullah pada hari SELASE kott.. 20hb julai x salah aku..x cek calender pun..
perasaan aku? weyh, mesti la CEDEYH gle! tp kali ni x nanges.. sbb kucing tu jantan. die bknnye reti mnje2 ngn aku pun.. bile lapo bru nk gesel2 kt kaki..ceyhh..huhu..
punca kematian? TAK DIKETAHUI! siyes beb.. aku xtau kucing tu saket ape.. mati sebab ape.. aku balik2 skola, trun dr moto, nk bukak gate...tetibe terpandang kt longkang..ade bende putih.. upe2nye kucing aku.. die terbaring cmtu je.. igtkan die tido..aku pun pggl2 la dye.."meow2..." die wat bodoo je.. yela da mati..n time tu aku tergamam jap..aku pandanggg je dye...mcm blur.. xtaw nk wtpe.. cm xleh trime je kucing aku da mati time tuh.. da lepas seminit dua tu bru naek mto, msuk dlm umah..

dlm umah plak... dialog aku ngn mak..
aku : mak, kucing mane?
mak : ntah, dari pagi xnmpk. abah cari x jmpe pun..
aku : ni haa.. tadi waktu nk bukak gate, ain nmpk kucing tu terbaring dlm longkang..waaa kucing tu da matiii
mak : yeekkee! patot pagi tadi senyap je..xde bunyi die mintak mkn..slalu bising je die..
aku : lorr..abes tu cmne ngn girlfren die? da la tgh bOyOt tu.. sarat mengandung.. x dan dye nk tgk anak2 dye..
mak : alahai.. dah ajal die.. nk wat cmne..

pastu aku pun g lunch..mndi2, solat jap..pastu nk dkt kul 3.30 dah.. alamak! tucenn daaa...
terpakse la rushing2.. mase otw nk kuar umah tu, sempat la gak capai camera, pastu gi tgkp gmbo kucing tu..huhu.. sedey je.. pastu bile da abes tucen, balek2 tgk da xde kuceng tu.."hoh, mane kucing tu, tadi ade kt cni?" hahaha..pelik x, kucing tu da mati, cmne ley xde lak kt dlm longkang tu.. upenye2 abah da amek.. nk tanam kucing tu...ala..xdan aku nk wat "penghormatan terakhir" buat beliau.. hmm..hahahaha :)


berbalek pd tadi.. punca kematian x diketahui.. yeaa btl.. mak ckp mebi ade ular kot kt tepi umah..or mebi kene geget ngn anjing sebelah umah...pastu indu sblh umah tu letak kucing aku dlm longkang kt umah aku, supaye nnti aku kuar umah, aku nmpk kucing tu da mati dlm longkang.. bdo tul jiran aku nih...aku ckp kt mak, klo btl la kucing aku mati sbb anjing tu geget, mmg tutttt laaa...huhuhuhu...bengang taw x.!! da byk kali aku bela kucing.. sume x kekal..! yg byk diowg mati sbb kene geget ngn anjing syial tu!! eeee...geram gle..huhu..mak pun ckp, da ajal nk wat cmne...

tp aku cyg gle kt kucing ni sbb, kucing ni yg paling lame aku bela...sejak form2 weyh.. skrg da form5.. dkt 3 taun jgk la... dari die kecik smpai la ni aku bela..last2 die mati cmtu jerr.. aku start bela pun sbb afiqah bg kucing tu.. dye jumpe depan umah die, dlm plastik...ade org buang..huhu..cian gle..patot la kucing nih bengong2 sket..saket otak gamaknye..sbb kcik2 duk dlm beg plastik...hahaha..paling aku xleh lupe, afiqah bwk kucing tu duk dlm kotak kasut...dye dtg nek beskal..hahaha..kenangan ohh.. kenangan.. kini tinggal kenangan... ;p





2 bebelan:

Tan Tan said...

aku rse kn
baik ko gi gigit anjing tu
tgk anjing tu mati x
lu mati
tbalas la dendam ko
ok x?

toink.toink said...

berdosaaa gigit anjing..
pegang pun salah..
aku ase nk tembak2 je anjing tu..

 


Sekian terima kasih. wekk ;p